to Grey Men Portal
back

Henk Strengers

Partner / Fiscalist

Van board room tot backstage voelt Henk zich in zijn element. Henk startte in 2000 als fiscalist bij Ernst & Young Amsterdam. Bij de TCE / Technology Entertainment & Media Group was hij werkzaam als fiscaal adviseur voor onder meer nationaal en internationaal opererende event promotors, filmproducenten en -distributeurs, commerciële omroeporganisaties en artiesten. Bij de M&A and Tax Structuring Group van Ernst & Young adviseerde hij vervolgens van 2004 tot 2007 een groot aantal Fortune 500 ondernemingen op het gebied van tax planning, fusies, overnames en internationale structureringen.

Na zijn vertrek bij Ernst & Young in 2007 was hij onder meer werkzaam als bestuurder bij een beursgenoteerde onderneming en een non-profit organisatie, en als zelfstandig fiscalist. Per december 2015 heeft hij zich officieel verbonden aan Grey Men in Amsterdam.

Henk adviseert thans een breed scala aan corporate en private clients waaronder directeuren-grootaandeelhouders, multinationals, professionele sporters/artiesten en fotomodellen over nationale en internationale belastingaangelegenheden.

Henk heeft in het bijzonder veel ervaring met:

  • day-to-day fiscale advisering voor ondernemers, artiesten/sporters, DGA’s en middelgrote (multinationale) ondernemingen
  • internationale tax planning voor ondernemingen en artiesten/sporters
  • reorganisaties, fusies, overnames en splitsingen
  • structureren van internationale activiteiten
  • startups

Henk heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en volgde daarna een postdoctorale opleiding internationaal belastingrecht aan de Universiteit Utrecht.

E: henk.strengers@greymen.nl