back

Eva Meuwissen

Junior accountmanager financiële praktijk

In het voorjaar van 2021 is Eva bij Grey Men begonnen als junior accountmanager. Ze houdt zich in deze functie voornamelijk bezig met de financiële praktijk voor eenmanszaken en White Label. Hier leert ze veel over het voeren van financiële administraties voor de creatieve sector om uiteindelijk zelfstandig administraties te voeren en financieel accountmanager te worden.

Eva heeft een uitgebreide achtergrond in de cultuursector. Ze heeft sinds 2014 vier jaar Algemene Cultuurwetenschappen gestudeerd, gevolgd door een tweejarige opleiding tot eventmanager. Als vrijwilliger en ZZP’er heeft ze daarnaast jaren gewerkt op veel evenementen en in de horeca. De meeste rollen binnen de evenementen heeft Eva wel eens vervuld, van podiumbouwer tot productieassistent bij een theatertour en van horecacoördinator tot productieleider van diverse festivals. Het lag dan ook voor de hand om aan de slag te gaan in de cultuursector, maar daar werd door corona verandering in gebracht.

Daarentegen was er al vroeg een connectie met de financiële kant doordat Eva al sinds 2015 penningmeester is bij diverse culturele stichtingen en zij als ZZP’er haar eigen boekhouding voert. Hierdoor bleek de match met Grey Men een logische stap. Ze vervult nu een functie waarin zij wederom betrokken kan zijn met de culturele sector en ditmaal vanuit een financiële rol. Dit vindt Eva dan ook het mooiste aan dit werk, dat ze hiermee toch allerlei soorten creatieve partijen kan ondersteunen.

E: eva.meuwissen@greymen.nl