back

Bas Stork

Directeur / Senior tax manager

Tijdens zijn studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam was de aandacht van Bas al voornamelijk gericht op het slaan van een brug tussen de academische kennis die werd opgedaan aan de universiteit, en de praktijk van de entertainment- en mediasector. In die tijd organiseerde Bas een aantal dance-evenementen en boekte DJ’s, danseressen en MC’s in hobbyproject ‘BEATOPMAAT’ (met compagnon MC P-Pholl). Na de studie fiscaal recht te hebben afgerond met een onderzoek naar de fiscale positie van artiesten en topsporters, was de stap naar de TCE / Entertainment & Media Group van Ernst & Young Belastingadviseurs een logische.

Bij Ernst & Young heeft Bas zich met name gefocust op de nationale entertainment- en mediasector, met een specialisme in dance. Bas was als initiator en oprichter betrokken bij het opzetten van de Belangenvereniging Dance (BVD) en heeft diverse presentaties en publicaties verzorgd voor DJ’s, producers en promotors, om de sector te informeren over de fiscale / zakelijke kant van de dance-industrie. Ook heeft Bas de nodige ervaring opgedaan in filmfinanciering (film-CV’s), (portret)rechtenexploitatie en (fiscale) artiestenbegeleiding.

Bas is in oktober 2005 als tax manager vertrokken bij Ernst & Young om vervolgens ‘Grey Men entertainment en media’ op te richten. Bas heeft bij Grey Men de dagelijkse leiding, coördineert de verschillende werkzaamheden / projecten en houdt zich inhoudelijk met name bezig met fiscaal advies.

E: bas.stork@greymen.nl
T: 06 551 774 95