back

Koos Groenendijk

Account Manager Music Talent

Koos is een geboren en getogen Amsterdammer en al 9 jaar actief in de muziek business.

Ter afronding van zijn HBO studie Culturele Maatschappelijke Vorming organiseert Koos als stage-opdracht bij poppodium De Melkweg de succesavond Buiten Westen. Na zijn studie is Koos de eerste jaren vooral actief als booker en promotor van internationale hip hop artiesten en evenementen voor zijn eigen bedrijf ‘Bambookings/Amsterdam Finest’. Tevens werkt hij veel samen met ‘Hiphopworld’. In deze periode organiseert Koos verschillende tours door Europa en werkt hij samen met o.a. Lil Wayne, Akon, Action Bronson, Kendrick Lamar, Schoolboy Q, Jay Electronica enz.

In 2007 begint Koos als office manager bij Grey Men om kort daarna ervaring op te doen met de financiële begeleiding van artiesten. In korte tijd bouwt Koos vervolgens binnen Grey Men een eigen artiestenpraktijk op, waarbij zijn focus met name ligt op de Nederlandse hiphop.

Koos verzorgt tevens de boekingen en de programmering voor het Appelsap Festival en was actief als jurylid voor bijvoorbeeld De Grote Prijs van Nederland en de Edisons.